Írtam már egy cikket a gluténmentes táplálkozásról és most jutottam el odáig, hogy szavakba öntöm az elmúlt 3 hónap tapasztalatait.
Ha előbb tudtam volna, hogy a glutén fogyasztás mellőzése pozitív hatással lesz a testemre, elkezdtem volna tíz évvel ezelőtt.
Mióta nem eszem pékárut és semmit, amiben glutén van, csökkent a tokám, nincs már feljfújódva a hasam, mindenféle hasi panaszom megszűnt és átlag heti fél kilógrammot fogytam tartósan! 129 kilógrammról 122-re csökkent a testtömegem. Abban bízom, hogy ez még legalább 15 kg-ot fog csökkenni a következő 1-1,5 éven belül.
A savproblémáim szintén minimalizálódott. A közérzetem is jobb, optimistább vagyok és úgy érzem kétszer annyi energiám, van mint azelőtt. Jobban alszom és kipihentebben ébredek.
Kísérleteztem-e glutén fogyasztással mostanában? Igen! Hogy ment? Szörnyű volt! Egy céges sütizésen megettem 2 szelet buzalisztes sütit. 1 óra múlva mortyogni kezdett a hasam. Délután 3 alkalommal vezettem a porcelánbuszt... Nem ment a hasam, de görcsölt és fájt. Nagyon durva volt.
Ezek után mi vagyok én, ha nem glutén érzékeny?
Mit eszek, ha nem kenyeret? Nem kenyeret. Puffasztott rízst, sósat, natúrt, ízesítettet, főtt krumplit, főtt rízst, és gluténmentes felvágottakat. Tojás, gyümölcs, zöldség szintén jöhetnek. Sütni, főzni kukorica és rizslisztből szoktunk.
Ez a táplálkozási mód sokoldalú és egészséges!
Én csak ajánlani tudom a gluténmentes táplálkozást!